Davetiye Zarfları Tür ve Özellikleri
İçine farklı tür ve ebatlarda kağıtların kona bildiği farklı kesim ve özeliklerde ürünlerdir. Davetiye zarfları kullanıcı taleplerine göre farklılaşmış ürünlerden oluşur. Kullanılan kağıda, kağıt rengine, kesim şekline ve en nihayetinde ürün ebadına bağlı olarak farklı sınıflandırmalara sahiptir
Renkli Zarflar
Yılın trend renklerine göre boyama ya da hamur kağıttan yapılan zarflar dır. Yıllara göre değişmekle birlikte son yıllarda pastel tonlar ve klasik ana renkler zarf tercihin de öne çıkmaktadır. Yaygın olarak son yıllarda gri, füme yeşil ve siyah gibi renkler kullanılmakta. Zarfın en kalın noktasının 600 mikron ile sınırlandırıldığı kağıtlar için renkli zarflara ofset baskı uygulamak mümkündür. Yaldız ve diğer baskı teknikleri de renkli zarflarda yaygın olarak kullanılan baskılardır.
Aydınger zarflar
Yarı şeffaf sert dokusuz kağıtlardır aydınger kağıtlar, şeffaf olmaları nedeniyle zarf tercihinde son yılda özellikle aranan ürünler haline gelmişlerdir. Mektup zarfı tipli aydınger zarflar özelikle tercih edilmektedir. Aydınger zarflar ofset baskı ve dijital baskı için uygun materyallerdir. Ayrıca zarflar üzerine yaldız baskı teknikleri ve diğer baskı teknikleri de uygulanabilmektedir.
Üçgen kapaklı zarflar
Zarf kapak ağzı üçgen kesimli olarak tasarlanmış zarflardır. Bir diğer adı ile mektup zarfı tipi olarak adlandırılan zarf tipidir. Farklı renk ve dokudaki kağıtlara uygulanmış onlarca farklı zarf çeşidi mevcuttur. Kağıt kalınlığı uygun olan zarflar için ofset ve yaldız baskı tekniklerini uygulamak mümkündür. Baskı genel olarak zarf kapağına yapılmaktadır. Üçgen kapaklı zarflar gofre kabartma gibi işlemlerle birlikte yaldız baskı işlemi içinde uygundur.
Buklet zarflar
Buklet zarf ağzı düz olarak kesilmiş zarf tiplerine verilen addır. Buklet zarflar farklı renk ve ebatlarda olabilmektedir. Klasik davetiye zarfı olarak bilenen zarflar buklet zarflardır. Buklet zarf ağızlarında herhangi bir tutkal ya da yapışkan bulunmaz. Ofset baskı makineleri 600 mikrona kadar olan kalınlıklar için baskı yapmaya uygundur. Bu nedenle 600 mikron kalınlığı geçmeyen buklet zarflar için ofset baskı teknikleri uygulanabilir. Bununla birlikte yaldız baskı tampon baskı gibi seçenekler buklet tip zarflar için her zaman uygulanabilir.
Şeffaf zarflar
Cam pvc ya da buzlu pvc gibi malzemelerden üretilen zarflardır. Buklet, mektup tipi yapa açık tipli kesimlere sahip farklı versiyonları mevcuttur. Genel olarak serigraf ve yaldız baskı tekniklerinin uygulandığı zarflardır. Şeffaf zarflar ofset baskı tekniklerini uygulamak için uygun değillerdir. Şeffaf malzeme sıcak baskı ya da tampon baskı teknikleri ile verimli kullanılabildiği için ürünler tampon ya da yaldız baskı ile baskı işlemi yapılabilir.
Lazer Kesim zarflar
Kağıt üzerine lazer kesim desen uygulamalarının yapıldığı zarflardır. Farklı boy ve desende uygulamaların yapıldığı zarflardır. zarfın tamamına ya da bir kısmına lazer kesim uygulaması yapmak mümkündür. Uygulanacak modele göre desenler farklılık göstermektedir. Lazerler kağıtları delikli motifler halinde tıpkı bir dantel gibi işlediği için ofset baskı için çoğu zaman uygun verim sağlamamaktadırlar. Lazer kesim zarflar daha çok yaldız baskı teknikleri için uygundur.
Kare zarflar
Kare ebatlarda üçgen kapak kesim ya da buklet kapak kesim olarak tasarlanmış zarflardır. Genel olarak yaygın kullanımlı zarf ebadı 16×16 cm ebatlı olanıdır. Bunun dışında 18×18 cm gibi ebatlarda zarflarda üretildiği gibi özel olarak farklı ebatlarda kare zarflar üretilmektedir. Ürünler farklı baskı teknikleri için uygundur. Kağıt kalınlığı matbaacılık sınırlarında kalan zarflar için ofset ve dijital baskı teknikleri ile bilinen diğer baskı teknikleri uygulanabilir.
Davetiye zarf çeşitlerimiz için sitemizin https://www.miradavetiye.com/urunler/davetiye-zarflari/ linkini ziyaret edebilirsiniz.